Ρόζη Μαστροσάββα

Ρόζη Μαστροσάββα

Η Ρόζη Μαστροσάββα γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε πιάνο, μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τους A. Κοντογεωργίου και Μ. Λογιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη μουσική ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα και ειδίκευση (master) στη διεύθυνσή χορωδίας. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς E. Ericsson, H. Rilling, Er. Ortner καιFr. Bernius Antre van der Merwe, Maria Guinand.

Έχει διευθύνει σε Γερμανία και Ελλάδα χορωδίες όπως: Melismachor, Vocal Kreis Cantabile, Singtonics, Amasingers, Χορωδία Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου, φωνητικό σύνολο Con Anima, Μικτή χορωδία ΕΡΤ (συναυλίες και ηχογραφήσεις), Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Άργους και Δημοτικού Ωδείου Άνω Λιοσίων, χορωδία Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα, Παιδική χορωδία Γ΄ Προγράμματος ΕΡΑ, Παιδική χορωδία Μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων, με την οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 5η χορωδιακή Ολυμπιάδα στο Graz της Αυστρίας το 2008. Δίδαξε σε σεμινάρια χορωδιακής πράξης και στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος).

Από το 2008 ίδρυσε και διευθύνει την Παιδική Χορωδία “Rosarte” με την οποία έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η Rosarteείναι η μόνη ελληνική χορωδία  που έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδες  Χορωδιών (Graz/Austria 2008, Riga/Latvia 2014, TshwaneS. Africa2018), και συνεργάζεται τακτικά μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας.

Τον Οκτώβριο του 2016 ίδρυσε και διευθύνει τη μικτή χορωδία Lafamilia.

Διετέλεσε μέλος της διεθνούς επιτροπής (jury) στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών Interkulturτην Καλαμάτα. (2017).

Τον Δεκέμβριο του 2016  πιο τιμητική διάκριση ήταν η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών στην Πανηγυρική Λαμπρή Τελετή, της παιδικής χορωδίας Rosarteκαι της Μαέστρου Ρόζης  Μαστροσάββα για την προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Τον Οκτώβριο του 2019 δίδαξε στο 1οΠαγκύπριο Χορωδιακό Εργαστήρι που διοργανώθηκε από την πολιτιστική κίνηση Λεμεσού.

el