Τζένη Σουλκούκη

Τζένη Σουλκούκη

Η Τζένη Σουλκούκη γεννήθηκε στην Αλβανία το 1983.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου πέντε ετών με τη μητέρα της Violeta Sulkuqi και στη συνέχεια, στο μουσικό σχολείο “Onufri”, με την διακεκριμένη πιανίστα Keti Qosja.

Την πρώτη της συναυλία έδωσε σε ηλικία 6 ετών στο θέατρο “Skampa”. To 1994 γράφεται στο Ωδείο Αθηνών στη μέση σχολή πιάνου, με την καθηγήτρια Λουκία Φιλιππόνη, αποσπώντας βραβεία διάκρισης σε κάθε έτος φοίτησής της, Συνεχίζει τις σπουδές της στην ανωτέρα σχολή στην τάξη του κ. Άρη Γαρουφαλή και το 2001 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Φίλωνας”, από τον οποίο αποσπά το Α’ βραβείο.

Υπό τη διδασκαλία του καθηγητή Άρη Γαρουφαλή, αποφοιτά το 2006 από το Ωδείο Αθηνών, με δίπλωμα, βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Το 2006, με τον ταλαντούχο νέο βιολιστή Jonian-Ilia Kadesha, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Βιέννη στο διαγωνισμό Eurovision για νέους σολίστες.

Έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό είτε με την ιδιότητα της σολίστ είτε ως συνοδός πιάνου. Υπήρξε συνοδός πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για 5 χρόνια και πιανίστα της χορωδίας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Αθηνών, “Musica”. Από το 2012 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών.

Είναι πιανίστα της χορωδίας ROSARTE (Χρυσό μετάλλιο, Gratz 2008, Riga 2014). Μαζί με την Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη, ιδρύει το “Piano Duo Specchio” το 2014.

Τον Ιούλιο του 2015 πραγματοποίησαν συναυλίες και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Κίνας στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που οργανώθηκε για το Piano Duo Specchio.