Μαρία Λαμπιδώνη

Μαρία Λαμπιδώνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο (Λ. Τσέντου, Ελληνικό Ωδείο) και στα θεωρητικά (Δίπλωμα Φούγκας, Μ. Τραυλός, Σύγχρονο Ωδείο) ενώ παρακολούθησε για 2 χρόνια μαθήματα σύνθεσης.

Είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (HND in Counseling & Psychology Edexcel) και εκπαιδεύτηκε στο Βανκούβερ του Καναδά στη Φωνητική Ψυχοθεραπεία (Vocal Psychotherapy) ολοκληρώνοντας “The Advanced Certificate Programme” (AVPT) από την Dr Diane Austin στο “Vancouver Vocal Psychotherapy Institude”. Διδάσκει μουσική (πιάνο ανωτέρα θεωρητικά & χορωδία) περισσότερο από 25 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγεία δημοτικά & γυμνάσια), σε μουσικές σχολές και ωδεία και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ως σολίστ πιάνου, συνοδός πιάνου και διευθύνοντας χορωδίες.

Συνεργάζεται με την ROSARTE από το 2008 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και δασκάλα στο τμήμα φωνητικής προετοιμασίας. Εργάζεται από το 2007 ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Μέσο τη Μουσική. Από το 2006 ίδρυσε και διευθύνει το Μουσικό & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΕΚΦΡΑΣΙΣ που εδρεύει στην Νέα Σμύρνη.

Με την ομάδα του ΕΚΦΡΑΣΙΣ έχει πάρει μέρος & διοργανώσει συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις καθώς και τις τελετές έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστήμων EUSO ATHENS 2014, δημιουργώντας με τους συνεργάτες της το πρώτο τους CD αφιερωμένο στις επιστήμες “TOGETHER WE ARE ONE”. Στόχος της ομάδας ΕΚΦΡΑΣΙΣ είναι η συμβολή στον πολιτισμό και η προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Λειτουργούν τακτά τμήματα Μουσικής, Χορού, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Γιόγκα, Συμβουλευτικής με μέσο τη Μουσική & Χοροθεραπείας. Όραμά της ήταν η δημιουργία ενός χώρου όπου όλα τα είδη της τέχνης θα συνυπάρχουν, ούτως ώστε οι άνθρωποι όλων των ηλικιών να εκφραστούν καλλιτεχνικά ξυπνώντας τις αισθήσεις τους.

Επίσης έχει δημιουργήσει – σύντομα θα εκδοθεί – ένα μοναδικό καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα μουσικής “Ekfrasis Babies’ & Kids’ Music” από 6 μηνών έως 6 χρονών, εμπλουτισμένο με στοιχεία μουσικοθεραπείας. Παράλληλα έχει κάνει καριέρα και ως επαγγελματίας παίκτρια του μπάσκετ για 20 χρόνια.

Ήταν μέλος και αρχηγός της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού για 13 χρόνια. Ενώ έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας. Έχει επίσης εργαστεί ως προπονήτρια σε πολλές ομάδες.