Despina Mattheopoulou

Despina Mattheopoulou

Η Δέσποινα Ματθαιοπούλου είναι Μουσικοπαιδαγωγός και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of London, Institute of Education στη Μουσική Παιδαγωγική με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Έχει πτυχίο Εθνομουσικολογίας από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος και αριστούχος στο επαγγελματικό τμήματος Φούγκας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Είναι απόφοιτος του ετήσιου μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. 

Από το Σεπτέμβρη του 1992 ως και σήμερα διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή σε ενηλίκους και παιδιά στην Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Από το Σεπτέμβριο του 2007 ως σήμερα, διδάσκει στο ωδείο Φ. Νάκας Αθηνών.

Παράλληλα από τον Οκτώβριο του 2011 διδάσκει το πρόγραμμα «Παιδική Όπερα» στο  Κολλέγιο Αθηνών, από το Φεβρουάριο του 2020 διδάσκει «Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική Αγωγή» στο τμήμα BSc στην Προσχολική Αγωγή και Ειδική Αγωγή στο Aegean College και από το Σεπτέμβριου του 2020 διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή στην παιδική χορωδία Rosarte. 

Έχει παρουσιάσει βιωματικά εργαστήρια σε συνέδρια και πολλά σεμινάρια όπως επίσης έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλές  μουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά. 

Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλο «Το Πρώτο μου Βιβλίο – Θεωρία της Μουσικής», «Μουσικοπονηριές 1&2», «Η κυρα-Μάρω πάει στο Μέγαρο Μουσικής», «Πιανοπονηριές» και «Μεγάλη Συναυλία στην Μπουμπουζαλία, Παιδική οργανογνωσία» τα οποία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Φ. Νάκας

en_US